Kilpailutoiminta

Kilpailuluvat 2015

1-taso

Ratsastajan pitää olla jonkin ratsastusseuran jäsen. 1-tason kilpailuissa ei ratsastaja tarvitse kilpailulupaa eikä hevosta tarvitse rekisteröidä eikä rokottaa hevosinfluenssaa vastaan. Jos 1-tason kilpailuluokka järjestetään 2- tai 3-tason kilpailun yhteydessä noudatetaan rokotuksen osalta ko. kilpailun määräystä.

2-5-tason kilpailut

Ratsastajan pitää olla Suomen Ratsastajainliittoon kuuluvan jäsenseuran jäsen, joka on myös rekisteröity SRL:n jäsenrekisteriin.

Ratsastajan kilpailulupa

Ratsastajalla tulee olla kilpailulupa. Kilpailulupa anotaan omalta seuralta, joka järjestää tarvittaessa sääntökoulutuksen ja -kokeen. (Kts. myös kilpailuluvan myöntämisperusteet.) D-luvan hinta on 30€, ja se oikeuttaa kilpailemaan 2-tason kisoissa kaikissa lajeissa kaikilla alueilla. 3-5-tason (este, koulu, kenttä) kilpailulupa maksaa 150€. Lue lisää

Kilpailulisenssin viimeistään 15.2. mennessä lunastaneet saavat merkinnän jäsenkorttiin. Myöhemmin kuin 15.2. lisenssin lunastaneet jäsenet eivät saa uutta jäsenkorttia.
Kun lisenssi on maksettu, ei edustusseuraa voi enää vaihtaa kesken kauden (=henkilö voi olla jäsenenä useammassa seurassa, mutta vain yhtä voi siis edustaa kalenterivuoden aikana).

Kaikkien ratsukoiden ilmoittautuminen 2-5-tason kilpailuihin tapahtuu KIPAn kautta. Jotta ilmoittautuminen onnistuisi, kilpailulupien/vuosimaksujen tiedot täytyy näkyä KIPAssa. Luvat on maksettava hyvissä ajoin ennen vuoden ensimmäistä kilpailua viitettä käyttäen. Maksut päivittyvät rekistereihin noin neljässä arkipäivässä. Huomioi että maksun tulee näkyä KIPAssa ennen kilpailun viimeistä ilmoittautumispäivää.

Ratsastaja käyttää ilmoittautuessaan omaan jäsennumeroaan, joka on merkitty jäsenkortin kääntöpuolelle.

Mikäli maksusta on kulunut yli viikko eikä sen näy KIPAssa, toimita maksukuitista kopio, johon on kirjoitettu ratsastajan nimi ja seura/hevosen nimi ja rekisterinumero Suomen Ratsastajainliittoon/alueassistentille päivitystä varten. Pääsääntöisesti maksut siirtyvät KIPAan automaattisesti.

Ratsastaja voi tarkistaa KIPAsta ovatko maksut siirtyneet sinne:
Ratsastaja kirjautuu KIPAan omalla jäsennumerollaan
-> jos kirjautuminen onnistuu, ovat maksut kunnossa

Hevosen rokotustodistus

Rokotustodistus vaaditaan kaikilla alueilla. Hevoset on rokotettava kansallisten määräysten mukaisesti.
Rokotusmääräykset

Vuoden 2012 alusta saadaan KIPAan hevosten rokotukset, mikäli ne on merkitty Suomen Hippoksen Heppa-rekisteriin. Eläinlääkärit saavat käyttäjätunnukset Suomen Hippokselta. Eläinlääkärin suositellaan tarkistavan koko rokotushistoria rokottamisen yhteydessä. Viimeisin päivämäärä merkitään Heppaan ja tätä aikaisemmat rokotukset kuitataan kunnossa oleviksi.

Pyydä rokottavaa eläinlääkäriä tarkistamaan rokotukset, jotta ne ovat sääntöjen mukaiset ja että eläinlääkäri merkitsee rokotuksen Heppaan.
Tuontihevosten rokotukset merkitään Heppaan Suomen Hippoksen toimesta, mikäli hevonen/poni ilmoitetaan tunnistusvaiheessa kilpailuhevoseksi. SRL-tunnuksilla olevien ratsujen rokotukset merkitään KIPAan SRL:n toimesta. SRL suosittelee, että hevoset ja ponit rekisteröidään Suomen Hippokseen.

KIPAn ilmoittautumislomake tarkistaa tallentamisen yhteydessä rokotukset ja muistuttaa kuukausi ennen kuin rokotus on menossa vanhaksi. Kilpailunjärjestäjä tarkistaa ensi vuoden aikana niiden ratsujen rokotukset passista/rokotustodistuksesta, joilla ei ole Heppaan merkittyjä rokotuksia.

Hevosen kilpailuvuosimaksu

Jo aluetasolla vaaditaan, että hevoselle/ponille on maksettu vuosimaksu, hinta 40€ /vuosi. Sama vuosimaksu oikeuttaa kilpailemiseen myös kansallisissa kilpailuissa. Hevos/ponikohtaiset vuosimaksuohjeet (tilinumero, viite) löytyvät Kipasta.
Kilpailuissa poniluokkiin osallistuvilla poneilla tulee olla voimassaoleva mittaustodistus.
Hevosten vuosimaksun voi tarkistaa KIPAsta Ratsujen Vuosimaksut –linkin takaa.

Seuramestarit 2008:
Ina Hägg ja Noora Huusari